Friday 8 March 2013

Draamaa ja jännitystä perjantaihin


Perus perjantai töissä tänään tai ainakin noin puol kahteentoista. Näpyttelin rauhassa konetta ja suunnittelin kohta alkavaa lounastaukoa: ”Mitäköhän sitä hakis tänää ruoaksi” & ”Voisikin oikeastaan mennä käymään parissa kaupassa viereisellä Queen Street ostoskadulla”.

No ne suunnitelmat jäi totetumatta. Saatiin kaikki sähköposti jossa varoitettiin Queen Street Mall alueella olevasta asemiehestä. Eka ajatus oli, että jollain on huono huumorintaju ja että koko viesti on vitsi. Seuraavana hetkenä tajuttiin katsoa toimiston ikkunasta ulos sinne kyseiselle Queen Streetille päin. Hitto vie koko alue on aivan autiona parin korttelin verran ja poliisiautoja ja poliiseja on joka paikassa. Ihmisiä ohjataan pois. Ehkä asemiehestä varoittava sähöposti ei ollutkaan vitsi.

Tosiaan joku sekopää heilui Queen Street Mallilla ja Myer Centerissä (ostoskeskus) aseen kanssa tänään puolenpäivän aikaan. Alue evakuoitiin ja jotkut työntekijät ja asiakkaat lukittautuivat kauppojen varasto- yms huoneisiin piiloon.

Meidän toimisto on 20. kerroksessa ja nähtiin osa tapahtumista sieltä: Poliiseja kyyryssä autojen takana aseet kädessä. Loput katsottiin telkkarista koska ainakin Channel 9 välitti livekuvaa tapahtumista.

Vajaan parin tunnin päästä poliisi ampui miestä kumiluodeilla ja tilanne oli ohi. Uutisista kuulin sen verran että tyyppi oli poliisille entuudestaan tuttu ja kyse oli huoltajuuskiistasta.

Täältä voi lukea koko jutun jos kiinnostaa.
Että sellainen perjantai tänään. Missä tahansa voi näköjään tapahtua tälläistä. Onneksi tällä kertaa selvittiin säikähdyksellä ja uhreilta vältyttiin. Pistäähän se silti hieman miettimään tätä maailman menoa :(
© Living in Down Under
Maira Gall