Sunday 26 June 2011

pika-kuulumiset

Parin viikon hiljaisuuden jälkeen ajattelin tulla pikaisesti kirjoittamaan muutaman rivin. Mitään sen erikoisempaa ei ole tässä lähiaikoina tapahtunut, tavallista arkea ollaan vain eletty.
Töissä on edelleen kivaa ja vaikka en edelleenkään ole tottunut aikaisiin heratyksiin ja olen kotiin päästyäni aivan poikki ni siltikin töihin on kiva mennä (melkein joka päivä). Ensimmäinen palkkapäiväkin on nyt koettu ja seuraavaa odotellaan. Ihanaa kun taas tulee rahaa jostain säännöllisesti ja vielä sen verran, että saa jotain säästöönkin. Ja saa hyvällä omalla tunnolla vähän shoppaillakin...

Ilmat on edelleen olleet suht kylmiä etenkin aamuisin mutta päivisin paistaa yleensä aurinko ja on se vähän yli +20 astetta. Harmi vaan, että siitä auringon paisteesta ja lämmöstä ei pääse nauttimaan muuta kuin viikonloppuisin. Tänä viikonloppuna siitä sitten nautittiinkin sitten kunnolla, esim. tänään oltiin koko päivä läheisessä puistossa juhlimassa kaverin synttäreitä. Grillattiin ja pelattiin mm. sulkapalloa ja korista. Ja hyvin tarkeni shortseissa ja topissa (no okei aina välillä piti vetää huppari päälle)


Eli vaikka aamusin noi nollan tienoilla olevat lämpötilat vähän ärsyttääkin on tää aussitalvi kuitenkin aika kiva. Ei oo loskaa eikä tartte pelätä jäisellä jalkakäytävällä liukastumista. Lunta on ainoastaan ikävä jouluna eli siis sillon kun täällä on keskikesä. Haluisin niin paljon Suomeen ens jouluksi mutta ei taida onnistua. Kattelin meinaa lentoja tossa yks päivä ja oli sen verran kalliita ettei taida kannattaa. Kuukautta myöhemmin tai aikasemmin pääsis puolet halvemmalla.

Ollaan myös tässä viime aikoina suunniteltu Sydneyn reissua. Mun passi menee vanhaksi syyskuussa eli joudun käymään Sydneyssä (tai Canberrassa) suomen konsulaatissa sen uusimassa. Mennään sitten ens kuun lopulla pitkäksi viikonlopuksi Sydneyhin (miten hitossa toi taipuu....???) ihmettelemään. Pitäis varmaan ostaa jotain lämpimämpiä vaatteita koska siellä on kuitenkin ihan hiton kylmä.

Mulla on varastossa pari postaus aihetta, tarttis vaan löytää aikaa ja energiaa (etenkin siis sitä energiaa) kirjottaa ne. Ehkäpä ens viikonloppuna...?

Toivottavasti kaikilla oli kiva juhannus!!!

Monday 13 June 2011

3 xCosmopolitan + hyvä seura ja ruoka = täydellinen ilta!(sekä lievä krapula)

Tuo otsikon cosmopolitan siis viittaa cocktailiin ei samaa nimeä kantavaan naistenlehteen. Ja noita cosmoja tuli kyllä juotua ehkä enemmänkin kuin tuo 3 viime lauantain cocktail-kutsuilla. Niin hyviä ne olivat!! Paria muutakin cocktailia päädyin kokeilemaan. Pitihän sitä ottaa kaikki ilo irti baarimikkojen taidoista ja nauttia koko rahan edestä.


ihana Cosmo

Lauantaina oli siis ne kauan odotetut Craigin synttäribileet joiden kunniaksi järjestimme cocktail kutsut täällä meillä (lue: craigin vanhempien luona). Koko juhlia edeltävän viikon käytimme ruokien tekoon, siivoamiseen ja koristeluun yms. Tuntui ettei viime viikolla ollut hetkeäkään aikaa vain olla koska heti kun pääsi töistä kotiin piti joko lähteä ruokaostoksille tai tehdä 100 lihapullaa, katkarapurullaa tms. Tai jos ei joutunut kokkaamaan piti suunnitella koristelua tai musiikkia. Oikeastaa tuo juhlien järjestäminen oli ihan kivaa vaikka välillä meinasi palaa pinna ja loppua energia. Seuraavat isot juhlat onkin sitten ne parin kuukauden päässä pelottavasti häämöttävät omat kolmekymppiset. Katsotaan mitä kivaa niitä varten sitten keksitään.

Kaikki aika ja energia jonka käytimme juhlien järjestämiseen oli kyllä sen arvoista sillä juhlat sujuivat erittäin hyvin (muutamaa pientä välikohtausta lukuunottamatta) ja sekä vierailla että järjestäjillä oli hauska ilta.

Palkkasimme erään firman kautta baarimikon juomia tekemään ja saimmekin sitten kaksi yhden hinnalla. Tuo baarimikon palkkaaminen taisi olla yksi parhaista päätöksistä sillä oli ihanaa kun joku muu huolehti juomapuolesta ja miksaili asiantuntevasti cocktaileja. Hieman oudoltakin se aluksi tuntui että oli baari omassa kotona.
Baarimikot oli palkattu neljäksi tunniksi ja lopun iltaa miksailimme itse juomiamme. Ei meistä kukaan päässyt ihan samalle tasolle ammattilaisten kanssa mutta ei niistä juomista ihan huonojakaan tullut.







Springbok-shotteja


Ruokapuolen päätimme hoitaa itse vaikka aluksi harkitsimmekin pitopalvelua. Se olisi kuitenkin tullut kalliiksi joten ahkeroimme keittiössä koko edeltävän viikon ja vielä juuri ennen juhlien alkuakin. Tarjosimme ns. fingerfoodeja ja niiden edeltä mainittujen lihapullien ja katkarapurullien lisäksi tarjolla oli mm. itsetehtyjä tomaatti-valkosipuli leipätikkuja, kanavartaita ja bruschettaa. Valmiina (pakasteena) ostimme kevätrullia sekä feta-pinaatti pasteijoita. Ruokaa oli, kuten aina, aivan liikaa ja eilen söimme illalliseksi tähteitä. Ruokaohjeita en viitsi tähän laittaa mutta jos kiinnostusta löytyy niin voin tehdä niistä oman postauksen.

Juhlia varten vuokrasimme myös baaripöytiä sekä matalia pöytiä ja tuoleja. Samaten vuokrasimme kaikki cocktail lasit ja pyysimme vieraita tuomaan alkoholia (1pullo/vieras). Tunnelman luomiseksi käytimme erilaisia valoja sekä taustalla soivaa jazzahtavaa musiikkia.



VIP-nurkka ;)

Illan aikana oli tunnelma korkealla mutta pieniltä välikohtauksiltakaan ei säästytty. Tästä piti huolen erään kaverimme uusi tyttöystävä jota ei kukaan ollut aiemmin tavannut. Kauniisti sanottunu kyseinen neitokainen joi "hieman" liikaa ja oli ensin yliystävällinen kaikkia kohtaan ja sen jälkeen oli vuorossa kovaan ääneen huutaminen sekä lievä väkivaltaisuus erästä vierasta kohtaan (itse missasin tämän kokonaan mikä harmittaa suunnattomasti). Loppuhuipennuksena samainen naishenkilö huusi kovaan ääneen toiselle (miespuoliselle) vieraalle ja syytti häntä, täysin aiheettomasti, poikaystävänsä kanssa flirttailusta. Tämän jälkeen samainen neito ryntäsi juhlista ulos mikä oli ehkä helpotus muille.
No saimmepa ainakin viihdykettä juhliin! :)



10 pistettä sille joka arvaa oikein ongelmia aiheuttaneen henkilön :)


Tästäkin pienestä näytöksestä huolimatta juhlat menivät hyvin ja kaikilla (muilla) oli hauskaa. Sunnuntai aamuna alakerrassa näytti siltä että siellä olisi räjähtänyt muutama pommi eli eilinen menikin sitten aika pitkälti juhlien jälkiä siivoten.

Tänään on yleinen vapaapäivä Englannin kuningattaren syntymäpäivän vuoksi eli vielä yksi päivä aikaa toipua juhlista ja lievästä krapulasta ennen arkeen ja töihin palaamista. Taidankin siis lopetella tämän postauksen tähän ja jatkaa vapaapäivästä nauttimista kera hyvän kirjan ja teekupillisen.


Birthday Boy

Alkoholia oli ainakin riittävästi

Tuesday 7 June 2011

Töitä ja maaseutumatkailua

Nyt on jo toinen viikko uudessa työpaikassa menossa ja tähän mennessä oon viihtynyt siellä tosi hyvin. Työkaverit on kivoja ja ilmapiiri töissä rento. Palkkakin on huomattavasti parempi kuin mitä aluksi luulin. En tiedä mistä sen ekan summan sain päähäni mutta sopparia allekirjoittaessa koin siis mukavan yllätyksen palkan suhteen. Vähemmälläkin olisin tuon työn ottanut vastaan, olisin varmaan mennyt palkattakin töihin hetkeksi aikaa sillä niin kyllästynyt olin kotona hengailuun.

Opettelen siis palkanlaskennan saloja töissä ja joka päivä opin uusia mielenkiintoisia ja vähemmän mielenkiintoisia asioita mm. Australian verotuksesta, eläkerahastoista yms. Välillä tuntuu että suurin osa menee täysin yli hilseen mutta eiköhän sitä jotain myös tuonne pääkoppaankin tallennu. Toivotaan ainakin niin. Työ on pääasiassa ihan mielenkiintoista ja mukavaa siis ainakin vielä...
 Tylsiäkin hetkiä on toki ollut mutta lähes aina on sen verran kiire ettei pääse tylsistymään ja aika menee nopeasti

 Aikaiset aamut tekee vielä hieman tiukkaa ja ruuhkabussissa istuminen kaksi kertaa päivässä n. 40 min per suunta ei oo mitenkään mukavaa. Näistäkin "haittapuolista" huolimatta töihin on kiva mennä enkä ole edes hirveän kärttyinen aamuisin kun kello soi 06.20! Tuntuipa muuten ihanalta nukkua pitkään lauantaiaamuna. Ei noita viikonloppuja osaa oikein arvostaa kun on työttömänä.

 Se, että työpaikka on ihan Brisbanen keskustassa ja lounastauko kestää tunnin on sekä hyvä että huono asia. Hyvä siinä mielessä, että lounastauolla ehtii vaikka pankkiin tai postiin hoitamaan asioita ja jos on edellisenä päivänä laiskottanut enkä ole jaksanut tehdä eväitä on parin minuutin kävelymatkan päässä vaikka mitä lounas-mahdollisuuksia. Huono puoli on se, että myös kaikki ihanat kaupat houkutuksineen ovat aivan vieressä eli shoppailemaan pääsee vaikka joka päivä. Houkutuksiin kuuluu myös Starbucksin kahvit ja muffinsit yms muut ihanat mutta lihottavat ruokapaikat. Tähän mennessä olen onnistunut välttämään houkutuksia ja syönyt kiltisti itse tehtyjä eväitä. Tiukkaa on tehnyt koska työkaverit käyvät lähes joka päivä hakemassa ruokaa kuten kiinalaista, hamppareita ja ranskalaisia yms. ja syövät ne sitten toimistolla. Ruoan tuoksu houkuttaisi kyllä itseäkin hakemaan herkkuja mutta vielä olen tyytynyt omiin salaatteihin ja hedelmiin. Työkaverin synttärikakkua tuli kyllä pala syötyä mutta sehän olisi ollut törkeää kieltäytyä. Vai mitä? ;)



Maaseutua Brisbanen lähistöllä

Töiden lisäksi olen ehtinyt juhlia kaksia synttäreitä viime viikonloppuna. Lauantaina oli Craigin synttärit joita vietettiin perheen kesken. Isot juhlat eli ne Cocktail partyt ovat nyt lauantaina ja niitä järjestellessä onkin mennyt suurin osa vapaa-aikaa. Vielä pitäisi tehdä ruokia ja järjestää musiikki ja koristelut juhliin.







Sunnuntaina oli vuorossa toiset synttäri ja ajettiin maaseudulle niitä juhlistamaan. Craigin vanha koulukaveri järjesti synttärilounaan isovanhempiensa maatilalla. Oltiin koko päivä ulkona ja pelattiin mm. lentopalloa pellolla ja yritettiin väistellä lehmän jätöksiä :) Mun päivä meni valitettavasti vähän pilalle koska hevoset yms. aiheuttivat kauhean allergisen nuhan mutta siitäkin huolimatta oli kivaa. Maaseudulla oli ihanan rauhallista mutta totesin taas, että en kyllä itse pystyisi asumaan niin kaukana kaupungista.

Nyt taitaa olla aika mennä nukkumaan että taas jaksaa nousta virkeänä töihin rahaa ansaitsemaan. Eka palkkapäivä ois ens viikolla ja sen kunniaksi ajattelin mennä vähän shoppailemaan... ihan vähän vaan.


Heppoja


Rocky

© Living in Down Under
Maira Gall