Wednesday 12 October 2011

kenguruita ja muita söpöläisiä

Syyskuun alussa saimme kauan odotettuja vieraita Suomesta kun kaveripariskunta tuli parin viikon vierailulle. Oli ihanaa ja samalla hieman haikeaakin nähdä pitkästä aikaa ja kahden viikon loma töistä oli tietenkin todella tervetullut. Parin viikon aikana tutustuimme Brisbaneen, juhlimme mun kolmekymppisiä, kävimme eläintarhassa ihastelemassa söpöjä kenguruita sekä lensimme Sydneyhin pariksi päiväksi.


Australia Zoo on edesmenneen Crocodile Hunterin eli Stve Irwinin eläintarha Brisbanen lähellä, Beerwah nimisessä pienessä kaupungissa/kylässä. Paikka on ehdottomasti vierailun arvoinen mutta suosittelen (joh mahdollista) käymään siellä arkipäivänä ja ei missään tapauksessa koulujen loma-aikoina.





Australia Zoossa pääsee mm. kävelemään kenguroiden ja wallabien keskelle Roo Heavenissa. Samalla kenguroita pääsee silittämään ja syöttämään (automaatista saa ostettua parilla dollarilla kengurun ruokaa). On ehdottomasti sen parin dollarin arvoista. Itse olisin valmis maksamaan enemmänkin, sillä niin söpöjä ja suloisia otuksia ne ovat.  Kengurut ovat tottuneita ihmisiin ja useat erittäin ahneita ja pommivat luokse ruokaa kerjäämään. Toinen vieraistamme sai tehdä lähempää tuttavuutta erään ahneen kengurun hampaiden kanssa kun ruoka pääsi loppumaan kämmeneltä ;)






Roo heavenissa on selkeät opastekyltit siitä miten siellä tulee käyttäytyä ja ohjeet etenkin vanhemmille siitä miten tarkkaan lapsia pitäisi pitää silmällä. Osa ei kuitenkaan ilmeisesti osaa lukea sillä muutama kauhukakara säikäytteli kenguruita ja teki lähes kaikkea mikä oli kiellettyä. Vanhemmat tietenkin vain katselivat vierestä. Uskomatonta!!



voiko olla mitään suloisempaa??!!



Kenguroiden lisäksi Australia Zoossa on muitakin aussi eläimiä kuten vompatteja, tasmaniantuholaisia, käärmeitä (hyi!), dingoja, krokotiilejä ja tietenkin koalia joita pääsee silittämään koala walkilla tai maksua vastaan saa myös koalan syliin ja valokuvattavaksi otuksen kanssa.
Toki muitakin eläimiä löytyy ja nyt syyskuun lopussa avattiin uusi afrikka osuus eli entistä enemmän nähtävää. Meillä oli aivan upea päivä, aurinko paistoi ja oli lämmintä (epätavallisen lämmintä syyskuun aluksi). Takaisin on päästävä... kolmannen kerran :)

Loppuun vielä kuvapläjäys eri elukoista.


green tree snake

tasmanian devil

goanna; tää oli ihan vapaana siellä. kiipeili puussa ja pyydysti hiiren, siitä toi kielen lipominen

kookaburra


waterdragon

cassowary


dingo

 ja lisää....





ihana nukkuma-asento


miten noi ei tipu tuolta puusta?

kroko





2 comments

  1. VOI EI MITÄ IHANIA VAUVAKENGUJA!! Pakko päästä tonne heti ens viikolla! Ja norsuja! Apua. Haluun tonne nyt.

    ReplyDelete
  2. Mä taas oon halunnu sinne Currumbiniin siitä asti ku luin sun postauksen siitä! :)
    Mut joo Australia Zoo on kyllä hieno paikka ja jos tykkäät vompateista ni tuolla ne kävelyttää niitä sellasissa valjaissa ympäri tarhaa ja niitä saa mennä silittämään.

    ReplyDelete

© Living in Down Under
Maira Gall